SEO Tips
Welke seo plugin kiezen voor WordPress
Afgaande op mijn vorige post zou het misschien het meest zinvol zijn s.e.o. voor WordPress te laten voor wat het is. Ook kan gesteld worden dat een standaard installatie van WordPress eigenlijk al geschikt is om s.e.o. zonder technische beperkingen goed toe te kunnen passen. Toch ben ik voor een nieuw project Jamedo Websites op onderzoek uit gegaan. De Klant is immers Koning...... nieuwe inzichten en technieken verspreiden zich langzaam. Nieuw? Elke zichzelf respecterende s.e.o.-expert heeft altijd gezegd; schrijf niet voor de zoekmachine, maar voor de bezoeker! Ondanks al dit zijn de termen s.e.o., ranking, backlinks, etc. flink ingeburgerd geraakt.... daarom dus.
Denk ik aan s.e.o. en wp, dan denk ik aan Yoast. Dat doet die Joost de Valk toch goed. De eerste plugin die ik testte was dus WordPress SEO by Yoast. De wp-site die ik test heeft naast enkelen honderden posts ook een aantal pagina's. WordPress wordt hier dus gebruikt als CMS. De meta-tags keywords en description leken mij triviaal voor s.e.o.; al kan men natuurlijk altijd stellen dat die toch niet meer gebruikt worden. Van een seo-plugin verwachtte ik dus ook dat deze metatags automatisch zouden worden aangemaakt, zoals Opensourcecms.eu dat bijvoorbeeld ook doet. De plugin vraagt een aantal instellingen. Op wpbeginner.com vond ik How to Install WordPress SEO Plugin by Yoast, handig. De description wordt automatisch aangemaakt op basis van het "excerpt". Keywords worden samengesteld op basis van een "Focus keyword" + tags. Het "Focus keyword" wordt normaal gesproken gebruikt als "geheugensteuntje", ook maakt de plugin inzichtelijk of dit voor jou belangrijkste keyword op de juiste plaatsen in je pagina voorkomt. Joost zelf is overigens duidelijk over deze Meta keywords: Meta Keywords: why I don't use them.
Eigenlijk wil ik die Meta Keywords toch...... grootste beperking lijkt dat zowel de pagina's als de post van mijn test-site niet getagd zijn. Handmatige invoer lijkt dan de enige optie.
Het "All in One SEO Pack" lijkt een goede tweede kandidaat. Ook veel over geschreven. Naast een gratis versie heeft deze plugin ook een betaalde versie. De instelpagina van de gratis versie bevat een hoop reclame. Buiten dat zie ik niet echt een voordeel met de eerder beschreven plugin van Yoast. Directe nadelen ook niet overigens. Nou ja de plugin van Yoast maakt veel inzichtelijker hoe je s.e.o. waarschijnlijk uitpakt voor google. Dit d.m.v. een preview van de zoekresultaten, met daarin bijvoorbeeld ook het genoemde "Focus keyword" gehighlight.
Binnen de ontwikkelde plugins blijken verschillende stromingen te zijn. De voorgaande twee beschreven plugins doen namelijk 'onder de motorkap' nog iets met nofollow en noindex tags. Deze tags worden ingezet om duplicate content te vermijden, ook wordt zo voorkomen dat niet relevante pagina's worden opgenomen in de zoekresultaten. De Stallion WordPress SEO Plugin vindt deze benadering fout (dramatisch) en dat is dus ook precies wat deze plugin anders doet.
De laatste plugin die ik bekeken heb is de "SEO Wordpress Plugin" gemaakt door Mervin Praison. De instellingen van deze plugin zijn beperkt, wat niet wil zeggen te beperkt. Title en ander meta-tags zijn per pagina nog steeds handmatig instelbaar. Daarnaast legt deze plugin een koppeling met Google Authorship and Google Analytics. Vooral dat eerste trok mijn aandacht. Google Authorship instellingen vragen om je naam en Google+ pagina. In eerste instantie dus niet geschikt voor websites met meerdere bloggers / schrijvers. Voor meer informatie over Google Autorship kun je bijvoorbeeld verder lezen op "Implementing Google Authorship Markup On Your Website". Meer over Autorship / Authorrank in een volgende post.
Wat is nu de conclusie? Zelf blijf ik bij mijn eerste ingeving en zal de "WordPress SEO by Yoast" inzetten. Mede ook omdat deze plugin bijvoorbeeld ook het broodkruimelpad (breadcrumbs) en XML Sitemaps afhandelt.
Door : Bass Jobsen Op : 14-04-2012, 23:40
Gepost in de categorie : SEO Tips
Tags : s.e.o., wordpress, wp, yoast
Onderzoek Urenregistratie
Onderzoek Urenregistratie onder SEO-specialisten, webdevelopers en grafici
Houd jij tijdens je dagelijkse werk je facturabele uren bij? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan ons urenregistratie onderzoek. We hebben 15 korte vragen online gezet voor je.
Doel van het onderzoek is om te weten te komen hoe jij tijdens je dagelijkse werk om gaat met werkuren: hoe houd je ze bij en hoe doe je de facturatie. De ingevoerde gegevens worden vertrouwelijk en alleen voor het onderzoek gebruikt. Als je dat wilt krijg jij de uitslag als eerste te lezen in je inbox!
Heb je 2 minuten? Vul dan de enquete direct online in: www.3pix.nl/onderzoek-urenregistratie
Door : Bass Op : 05-04-2011, 22:04
Gepost in de categorie : SEO Tips
Tags :
NIET gevonden willen worden in zoekmachines
Vaak hoor je iedereen die een goede positie in de zoekmachines wil.
Toch komt het tegenovergestelde ook nog wel eens voor.
Als je bijvoorbeeld een website hebt, alleen voor vrienden waarvan je liever niet hebt dat ieder ander deze website zomaar kan vinden. Je kunt dan kiezen voor een wachtwoord om op die pagina te komen, wat natuurlijk de beste manier is. Maar als je dit te omslachtig vind, kun je in ieder geval wel zorgen dat je website niet in google wordt gevonden door andere mensen.
Of bijvoorbeeld een deel van je website (enkele pagina's) uitsluiten van de zoekmachines.
Om pagina's niet in de zoekresultaten te hebben kun je de volgende meta tag toevoegen:
<meta name="robots" content="noindex" />
Ook kun je je robot.txt gebruiken voor deze zaken.
Zo kun je een bepaalde map uitsluiten. Bijvoorbeeld:
http://www.url.nl/map/
Gebruik dan de volgende tekst in je robot.txt:
User-agent: *
Disallow:/map/
Of alleen een bestand in de map, bijvoorbeeld bestand.html:
Disallow:/map/bestand.html
Of het ook echt werkt is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de zoekmachine. De ene zoekmachine zal zich er wel iets van aantrekken, en de ander weer niet.
Natuurlijk kun je er ook nog een beetje bij helpen door de website niet aan te melden in directories of zoekmachines en te zorgen dat je geen backlinks van andere websites krijgt.
Door : Dirk Op : 06-12-2007, 13:28
Gepost in de categorie : SEO Tips
Tags : SEO zoekmachines verborgen
Backlinks
Backlinks
In dit artikel ga ik jullie iets vertellen over backlinks.
- wat zijn backlinks?
- waarom backlinks?
- wat voor soorten backlinks?
- hoe krijg ik backlinks?
- tips m.b.t. backlinks.
Wat zijn backlinks?
Backlinks zijn links vanaf een andere website naar jouw website toe.
Dit kan een link zijn vanaf een startpagina, maar ook bijvoorbeeld vanaf een linkpartnerspagina van een andere website.
Waarom backlinks?
Je denk door met bijvoorbeeld links te ruilen met andere websites meer bezoekers te krijgen vanaf die websites. Niet is natuurlijk minder waar.
Als mensen op die link klikken, komen ze tenslotte op jouw website terecht.
Maar daarnaast hebben die backlinks nog een voordeel. De zoekmachines zien namelijk ook dat jouw website vanaf andere websites gelinkt word.
Door die backlinks vinden sommige zoekmachines jouw website belangrijk. Hoe meer backlinks, des te belangrijker vinden ze jouw website, en hoe hoger ze jouw website dus in de zoekmachine resultaten zetten.
Backlinks hebben dus meerdere voordelen!
Wat voor soorten backlinks?
Je hebt diverse soorten backlinks.
Je hebt backlinks vanaf onderwerp gerelateerde websites en backlinks vanaf websites die over een heel ander onderwerp gaan.
Je hebt éénrichtingsbacklinks (backlinks van websites die naar jou toe linken zonder dat jij hen terug links) en je hebt backlinks (bijvoorbeeld ontstaan uit een linkruil) waar jouw website ook weer naar terug linkt A - B Linkruil.
Ook heb je bijvoorbeeld een A - B - C linkruil. Site A linkt naar site B, en site B linkt naar site C. Op deze manier hoopt men dat de zoekmachine niet door heeft dat het hier om een linkruil gaat maar om een spontane backlink.
Naar mijn mening kun je het best een backlink hebben van een website die ook over jouw onderwerp gaat (onderwerp gerelateerd) en dan het liefst zonder tegenlink.
Maar natuurlijk helpen andere backlinks altijd een beetje.
Hoe krijg ik backlinks?
Er zijn ontzettend veel manieren om aan backlinks te komen. Zowel gratis als betaald.
Je kunt bijvoorbeeld:
- websites vragen of ze jouw website vanaf hun website willen linken. Eventueel voorstellen om een link vanaf jouw website naar hun website terug te plaatsen.
- je link in je handtekening zetten op forums waar je actief bent. Op elke pagina waar jij een reactie plaatst zal nu een backlink naar jouw website staan.
- je link aanmelden in linkdirectories.
- startpagina's aanmaken en daarop ook je eigen link vermelden.
- zoeken op google, op keywords als: Link aanmelden
Tips m.b.t. backlinks.
Natuurlijk heb je al eens nagedacht op welke keywords jij graag wilt scoren in de zoekmachines.
Laat de websites die jouw website linken nu met een tekst linken waarin jouw keywords staan.
Ik wil bijvoorbeeld met mijn website hoog scoren op het zoekwoord: vakantie.
Dan laat ik andere websites dus het liefst zo linken: vakantie
Zoals je ziet zijn er echt enorm veel manieren om backlinks te zoeken. Laat je creatieve geest de loop en steek er wel een beetje tijd in, dan weet ik zeker dat ook jouw website veel backlinks zal krijgen.
Veel succes!
Door : Dirk Op : 24-11-2007, 16:10
Gepost in de categorie : SEO Tips
Tags : SEO backlinks google
SEO tips voor beginner
Een inleiding voor zoekmachine optimaliseren. In deze inleiding gaan we de basis van SEO bespreken. SEO betekend in het Engels "Search Engine Optimalisation", wat in het Nederlands natuurlijk weer Zoekmachine optimalisatie is.
Onder SEO verstaan we het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Dit wil zeggen dat je de volgende dingen gaat verbeteren/toepassen:
- Het zoeken naar een juiste domeinnaam.
- De html code en website opbouw op een manier maken zoals de zoekmachines het graag zien (de website zoekmachine vriendelijk maken).
- Zorgen dat de zoekmachines je website belangrijker vinden dan je concurrenten.
Hieronder gaan we stapsgewijs deze punten bespreken.
Het zoeken naar een juiste domeinnaam:
De domeinnaam keuze is vaak belangrijker dan men denkt. Aan een domeinnaam kan een zoekmachine natuurlijk al deels zien waar een website over gaat. Dit is niet in alle gevallen zo, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op deze regel.
Stel, ik maak een website met webshop voor een winkel (naam: kiekeboe) in playstation spellen. De bedoeling is dan om op playstation spellen hoog te gaan scoren in de zoekmachines. Ik kan dan kiezen voor een domeinnaam: playstationspellentekoop.nl of voor de naam van de winkel: kiekeboe.nl
De eerste keuze zou beter zijn dan de tweede. Ook hebben we dan nog een derde keuze, namelijk: playstation-spellen-te-koop.nl, nu kan een zoekmachine de keywords in de domein ook nog gaan onderscheiden.
Toch gaat dit verhaal natuurlijk niet altijd op. Wie zal je domeinnaam playstation-spellen-te-koop.nl nou onthouden? Vrijwel niemand.. In dat geval kun je beter kiezen voor kiekeboe.nl.
Kort gezegd is het zoeken naar een geschikte domeinnaam niet eenvoudig. Het is dan ook aan te raden om er eerst eens goed over na te denken.
Websites als funda.nl hebben ook geen domeinnaam gekozen met de keywords erin. De naamsbekendheid is echter zo enorm, dat deze keuze niet dom te noemen is. Wie kent en onthoud funda.nl nu niet?
Daarnaast kan de extentie ook nog van belang zijn. Wil ik graag hoog scoren in de Nederlandse zoekmachine, dan zal ik met een .nl domeinnaam meer kans maken dan met een .com domeinnaam. Ook de server herkomst is in dit geval nog van belang. Het gunstigste geval is in deze situatie een .nl extentie die gehost staat in Nederland.
De HTML en website opbouw:
Is de keuze gemaakt betreffende de domeinnaam? Dan is de website aan de beurt!
Het maken van een website kan veel invloed hebben op de zoekmachines.
Hieronder gaan we stapsgewijs vertellen wat de beste manier is om je website zoekmachine vriendelijk te maken.
- Zorg dat je correcte html gebruikt. Sluit ook alle tags weer netjes af.
- Zet je css opmaak in een apart bestand en include deze. Dit scheelt lappen tekst in je index file. Ook met grote stukken javascript raad ik dit aan.
- Gebruik geen frames meer. Dit is een oude techniek die je beter niet gebruiken kunt. Een alternatief voor frames is een header.php en footer.php maken en die op elke pagina includen. Zoekmachines zien nu niet dat het verschillende pagina's zijn en zullen je pagina's als één pagina zien. Bij frames is dit vaak niet het geval.
- Gebruik geen plaatjes met tekst erin getekend als je dit ook kunt typen. Zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen. Het is verstandiger dit gewoon netjes te typen. Denk hierbij ook aan menuknoppen en dergelijke.
- Vul je title en metatags in. Zorg ervoor dat je ze niet vol zet met allerlei keywords, maar richt je echt op een paar keywords waar je website over gaat. Vul alles zorgvuldig en naar waarheid in. Bedenk van te voren al een paar keywords waar je op wilt scoren in de zoekmachines. In ons verhaal gaan we dus zorgen dat er in de titel, meta omschrijving en meta keywords playstation spellen voor gaat komen.
- Gebruik geen javascripts voor je menu. Zoekmachines kunnen erg veel moeite hebben met het lezen van javascripts.
- Laat in je teksten op de website ook regelmatig de keywords terugkomen waarop je wilt ranken in de zoekmachines. In ons geval weer playstation spellen.
- Gebruik in je teksten H1, H2 en H3 tags om je keywords nog extra te laten opvallen.
- Gebruik niet teveel variabelen in je url zoals bijvoorbeeld: kiekeboe.nl?paginas=2&bericht=error&bla=bla. Zoekmachines kunnen dit namelijk niet altijd lezen.
- Maak url's met mod_rewrite. Dit kan google wel goed lezen! VB url: domein.nl/pagina/id/plaats/blabla/.
- Maak een sitemap op je website waarin je al je pagina's gaat opsommen. Zo kan google in één keer een goed overzicht vinden van al je (belangrijke) pagina's.
- Denk goed na over de content van je websites. Kopieer geen teksten van andere websites, maar maak zelf je teksten. Uniek content vinden veel zoekmachines erg belangrijk. Je wilt je bezoekers iets verkopen of vertellen. Een zoekmachine zet jouw website bovenaan omdat hij denkt dat je website waardevol is voor die zoekopdracht. Ze willen de zoeker niet teleurstellen. Websites die dingen vertellen of spullen verkopen die bij tig andere website precies hetzelfde zijn zullen op lange termijn vaak gestraft worden.
- Controleer uiteindelijk of je website ook HTML-valid is. Zo niet, pas het dan zo aan dat de website dit wel is.
Goed, je website is nu klaar. De website is bereikbaar via de door jou gekozen domeinnaam en niets kan een goede zoekmachine positie meer tegenhouden.. Toch?
Oh jawel. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen als je website klaar is, namelijk:
Zorg dat de zoekmachines jou website belangrijker vinden dan die van je concurrenten:
Het is zaak om te zorgen dat je website backlinks krijgt. Backlinks zijn links vanaf andere websites die naar jouw website toe linken. Backlinks kun je op veel verschillende manieren krijgen. Namelijk:
- Zorg voor onderwerp gerelateerde backlinks. Zoek in de zoekmachines op jouw keywords en vraag vervolgens die websites of ze jouw link ook op hun website willen plaatsen. Uit ervaring is dit niet altijd mogelijk. Wat nog wel eens wil helpen is een linkpartnerspagina waarop je hun link terug kunt plaatsen vanaf jouw website. Waar je ook aan kunt denken is adverteren op die websites d.m.v. een tekstlink.
- Ga naar startpagina.nl en zoek of daar dochterpagina's zijn die hetzelfde onderwerp hebben als jouw website. Mail deze beheerders of ze een link willen ruilen.In ons voorbeeld gaan we opzoek naar pagina's die te maken hebben met playstations, webshops, consolegames, etc. Eventueel kun je deeplinks (een link naar een spel op jouw website) aanmelden op een startpagina die alleen over dat spel gaat.
- Ga nu naar alle startpagina "look a like's". Ga hier hetzelfde te werk en mail alle beheerders van die startpagina's waar je jouw link graag op zou hebben staan. Voorbeelden van startpagina "look a like's" zijn Startplezier.nl, Jouwpagina.nl, startkabel.nl, enzovoort.
- Meld je website aan in linkdirectories. Dit zijn directories waar website eigenaren hun link kunnen aanmelden. In principe hetzelfde als een startpagina, alleen dan anders verdeeld. Directories worden veelal in Amerika gebruikt, maar ook in Nederland zijn er erg veel directories te vinden. De belangrijkste directorie is wellicht Dmoz.org.
- Kom jij wel eens op forums? Zet dan een link van je website in de handtekening van je berichten op deze fora's. Dat zijn weer een aantal gratis backlinks.
- Backlinks vanaf onderwerp gerelateerde websites zijn het belangrijkst en wegen het zwaarst. Maar ook backlinks van andere websites tellen wel mee. Niet erg zwaar, maar alle kleine beetjes maken weer iets groots. Heb je zelf nog andere websites, dan kun je op die websites natuurlijk ook een link plaatsen naar je andere websites. Let wel dat het wel belangrijk is dat je wel zorgt dat je link ook op andere websites komt. Alleen maar een paar backlinks vanaf je andere websites zal niet enorm veel helpen. Helemaal niet als ze op dezelfde server staan gehost. Zorg daarnaast dat de mensen die jouw link plaatsen de link plaatsen met een titel met jouw keyword erin. Bijvoorbeeld "Playstation spellen".
Nu heb je inmiddels erg veel backlinks en zie je je website waarschijnlijk al aardig stijgen in de zoekmachines op de door jou gekozen keywords. Mooi! Maar je kunt nog meer doen.
- Update je website regelmatig. Laat de zoekmachines maar zien dat je vernieuwend bent en de bezoekers iedere keer iets nieuws te bieden hebt. Je website heeft prioriteit en is nog steeds actief, dat vinden zoekmachines natuurlijk weer belangrijk omdat je aan een inactieve website niet veel hebt als zoeker.
- Wordt je website niet automatisch opgenomen in de zoekmachines terwijl je al wel een aantal backlinks hebt? Meld je dan handmatig aan in de zoekmachines.
Voordat je alles wat hierboven is omschreven gedaan hebt, ben je al een heel eind verder en heb je al grote kans een goede zoekmachine positie te verkrijgen. Klaar ben je hier nooit mee, je kunt natuurlijk altijd nog meer backlinks zoeken.
Toch is dit artikel nog niet klaar. We hebben het hierboven gehad over dingen die je wel moet doen om hoog te scoren. Er zijn echter ook nog dingen die je juist niet moet doen.
- Ga niet vals spelen om hoger in de zoekmachines te ranken. Zoekmachines hebben regels opgesteld, dit hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan. Lees de regels van de zoekmachines eens goed door en hou je hier ook aan. We gaan hier verder niet over uitwenden omdat we onze bezoekers de verkeerde dingen niet willen leren. Op korte termijn kan vals spelen best werken, maar op de lange termijn natuurlijk niet. Vroeg of laat val je door de mand.
- Meld je website nooit aan via websites die beloven je website bij veel directories aan te melden. Doe dit gewoon zelf handmatig. Via de bots van de websites die dit aanbieden worden je gegevens automatisch aangemeld. Veel directories missen dan de helft van de gegevens en zien het soms als spam. Dit kan eerder averechts werken om je ranking te verbeteren. Handmatig aanmelden is nog altijd het beste.
Je bent nooit klaar met je SEO. Er zijn altijd weer nieuwe websites die je kunt mailen om je website te plaatsen. Blijf actief met je website bezig en je zult vanzelf zien dat het werkt!
Heel veel succes gewenst met de SEO voor je website. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd een bezoekje brengen aan ons forum.
Door : Dirk Op : 07-11-2007, 14:23
Gepost in de categorie : SEO Tips
Tags : SEO tips scoren
Casino Bonus is de beste leermeester voor Keno. Ga naar CasinoBonus.org en je zult begrijpen waar de populariteit van Keno vandaan komt.